2007-02-11 16:23

Sverige slutsegrare i World Challenge

Det blev svensk seger även mot Tjeckien i World Challenge. Tjeckerna stod upp bra mot Sverige och gjorde en mycket bra förstaperiod. Sedan tog Sverige över matchen och slutresultatet blev till slut 4-1 till Sverige som därmed också vann hela turneringen World Challenge.

Det var ett till stor del nytt Sverige som kom till spel mot Tjeckien jämfört med gårdagens match mot Finland. Många spelare kände sig slitna och ville vila. Sverige började därför på två ”treor” (backar och center) och tre forwardspar och med landslagsdebutanten Daniel Ramsin i målet.

Tjeckien började matchen riktigt bra och hade en hel del farliga chanser i den första perioden. Landslagsdebutanten Daniel Ramsin i det svenska målet tvingades till en hel del avancerade räddningar för att hindra Tjeckerna från att ta ledningen. Sverige hade det svårt att komma till avslut och det dröjde ända till den sextonde minuten innan Johan Andersson kunde spräcka nollan för Sverige då han sköt in 1-0 vilket också var resultatet efter den första perioden.


Sverige blev totalsegrare i World Challenge 2007.


I andra perioden tog Sverige över något mer och kom till mer farliga avslut. Nio minuter in i perioden petade Niklas Jihde in 2-0 i powerplay efter en öppnande passning från Daniel Calebsson. Daniel Ramsin fortsatte att storspela i det svenska målet och hindrade Tjeckien från att reducera Sveriges ledning.

I den sista perioden behöll Sverige sitt grepp om matchen. Tjeckien hade en del farliga lägen men verkade lite trötta. Fyra minuter in i perioden spelade Joel Kanebjörk fram Mikael Karlsson till ett friläge vilket Karlsson utnyttjade på ett snyggt sätt genom att lura ner den tjeckiske målvakten och elegant lyfta bollen över honom. Assisten för Kanebjörk var den snart nittonårige talangens första poäng i landslaget. Nästan 14 minuter in perioden reducerade Tjeckien till 4-1 genom Jönköpingsbekantingen Martin Richter i powerplay. 4-1 blev också matchens slutresultat.

Utsedda till matchens lirare blev tvåmålsskytten Johan Anderson för Sverige och Martin Ostransky för Tjeckien.


Efter matchen fick innebandy.se några ord med landslagsdebutanten i målet, Daniel Ramsin.

Du gjorde landslagsdebut idag, hur kändes det?
– Det kändes bra. Jag var kanske inte riktigt med i början kändes det som, hade väl lite tur med någon stolpe och ribba som räddade mig. Men sen kom jag igång riktigt bra och efter den första perioden var det inte så mycket och göra så det var rätt så lugnt idag.

Vad tycker du om dagens match för övrigt?
– Vi var väl kanske inte riktigt med i början och hade kanske lite tur då. Sen tycker jag att vi tog över och det kändes inte som att det var någon fara. Vi skulle nog haft fler växlar att lägga i om det skulle behövts.
 


MATCHFAKTA
  


Sverige-Tjeckien 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Första perioden
1-0 16.14 Johan Anderson (Fredrik Djurling)

Andra perioden
2-0 09.35 Niklas Jihde (Daniel Calebsson)
3-0 15.41 Johan Anderson (Daniel Calebsson)

Tredje perioden
4-0 03.53 Mikael Karlsson (Joel Kanebjörk)
4-1 13.26 Martin Richter (Martin Zozulak)

Skott på mål: 33-25 (9-14, 15-7, 9-4).
Utvisningar, Sverige: 2x2 min, Tjeckien: 2x2 min.
Publik: 562.

 


SÅ SPELADE SVERIGE
  


Sverige inledde med Daniel Ramsin som målvakt samt följande formationer:

Oskar Fagerlund - Mattias Wallgren
Mikael Karlsson - Fredrik Djurling - Martin Dahlgren

Jon Möllersten - Mattias Samuelsson
Daniel Calebsson - Joel Kanebjörk - Johan Anderson

Extra forwards:
Peter Vilkman, Daniel JohanssonDagens andra match mellan Schweiz och Finland slutade med storseger för Finland, 8-2. Matchfakta från den matchen finns här.

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>