2007-02-18 20:43

Många överraskande resultat i omgång 19

Omgång 19 i herrarnas elitserie innehöll en hel del överraskande resultat. Kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen blir allt tätare och Järfälla verkar ha tagit ett rejält grepp om elfteplatsen för att få kvala sig kvar i elitserien.

I gårdagens tv-sända match mellan Falun och Dalen tog Falun tre viktiga poäng och hängde därmed på Jönköping och Balrog i kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen. Falun vann med 6-4 hemma i Falu-Kuriren Arena.

– Det blev en rejäl urladdning idag mot Dalen. Vi var väldigt revanschsugna efter 5-1 förlusten mot Järfälla i onsdags och vi gör idag kanske en av våra bästa matcher för i år, sade Faluns lagkapten Mattias Helgesson till SVT efter matchen.

I kampen om den sista slutspelsplatsen möttes de två andra aktuella lagen Balrog och Jönköping idag. Det blev en mycket tät match där Kim Callin avgjorde för Balrog i sudden då man vann med 5-4 efter sudden death. Det betyder att Balrog ligger kvar på en åttondeplats tre poäng före både Jönköping och Falun.

Järfälla tog idag ytterliggare ett rejält grepp i kampen om att undvika nedflyttning. Onsdagens seger mot Falun följde man idag upp med seger 3-4 efter sudden borta mot Storvreta. Älvstranden förlorade samtidigt mot Pixbo Wallenstam med 7-2. Därmed ligger Järfälla nu fem poäng före Älvstranden och det ser allt motigare ut för Göteborgslaget Älvstranden.

I dagens två sista matcher vann Helsingborg något överraskande med hela 7-2 mot AIK och Caperio/Täby vann med 7-6 mot Warberg efter att ha hämtat upp ett 5-1 underläge.

Resultat från dagens matcher och aktuell tabell hittar ni här.

 


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>